Hrvatski radio

Radio Zadar

Biogradska srednja škola ima državnog prvaka!

30.10.2020.

15:14

Autor: RZD

Biogradska srednja škola ima državnog prvaka!

Biogradska srednja škola ima državnog prvaka!

Foto: - / -

Zbog epidemiološke situacije državna natjecanja su bila otkazana, ali nakon što su roditelji, učenici i nastavnici prosvjedovali, Agencija za odgoj i obrazovanje je odlučila održati natjecanje on-line u odgođenom terminu - javlja nam profesorica Zrinka Škara.

U srednjim školama natječu se učenici 2. i 4. razreda na listama A (gimnazije), B lista (ostale škole) i C lista (učenici školovani na engleskom)
Karlo Fuzul učenik 2. razreda biogradske srednje škole smjera ekonomist natjecao se u poznavanju engleskog jezika  na listi B za 2. razred i osvojio 95 boda  - 50 bodova nosio je ispit, 25 bodova sastavak i 25 usmeno izlaganje (1. na listi A-gimnazija imala je 98, a drugoplasirana 92, i na toj listi gimnazija bio bi 2. u državi) - mentorica Zrinka Škara, prof. engleskog i francuskog jezika.
Državno natjecanje održavalo se  2 dana 28. (sastavak i test) i 29. (usmeno izlaganje putem videokonferencije na zadanu temu koja se izvlačila - Cyberbullying) listopada 2020.
Čestitamo Karlu i njegovoj mentorici!
-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.