Hrvatski radio

Radio Zadar

Biogradski stožer : Nemamo kontrolu nad privatnim domovima

27.07.2021.

16:15

Autor: A. Marušić - SJM

Ilustracija: Marko Jurinec / Pixsell

Ilustracija: Marko Jurinec / Pixsell

Foto: - / -

Na području Zadarske županije 46 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Čak 11 ih je u Biogradu, gdje je koronavirus je ušao u jedan privatni dom za stare i nemoćne putem zaposlenika koji nisu bili cijepljeni.

 Novozaraženi korisnici imaju blage simptome, a jedna je osoba preventivno smještena u Opću bolnicu Zadar. Ipak, u biogradskom stožeru civilne zaštite nezadovoljni su ovakvim razvojem situacije.  DRINA BEŠENIĆ, načelnica stožera civilne zaštite Grada Biograda : 

"Svi štićenici, korisnici doma su cijepljeni, starije su životne dobi ali su sa lakšim simptomima, tako da se nadamo da će i ostati tako. Za te domove, privatne, nadležno je Ministarstvo rada, socijalne politike i obitelji i morovinskog sustava, oni su nadležni i oni bi trebali raditi svoj posao  ...mi nemamo alata, ali oni imaju i te segmente trebali malo više razmatrati i malo više gledati pošto se u Hrvatskoj puno toga ružnoga događalo što se tiče tih privatnih domova..." - rekla je Bešenić za HRT pozivajući žitelje Biograda da se cijepe u što većoj mjeri.

 

Drina Bešenić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.