Hrvatski radio

Radio Zadar

Bitka za Lamjanu tek počinje !

11.06.2015.

12:27

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi sindikata brodogradilišta Nauta Lamjana zahtijevaju da se sa slučaja kaljskog škvera izuzme stečajna sutkinja Ardena Bajlo zbog, kako tvrde, pristranosti. Isto tako, sindikalisti traže i što žurnije obustavljanje svih postupaka koji se odnose na Lamjanu te pozivaju državno odvjetništvo da se aktivnije uključi kako bi se,kažu sindikalisti, spriječila legalizacija bezakonja.

Sindikalni povjerenik Naute Mario Košta, koji je podnio kaznenu prijavu protiv stečajne sutkinje Ardene Bajlo, tvrdi kako je ona zbog toga trebala već odstupiti sa slučaja kaljskog brodogradilišta:

 

Ni u jednom zakonu ne piše: Zakon taj i taj važi za Janka, a ne važi za Marka. Ona je upravo tako postupila.Nije ju prijavio taj vjerovnik već ja i ona i dalje vodi stečajni postupak kao da se ništa nije dogodilo.Sada se odlučuije o stečajnom planu, a ona je pristrana.


Pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija upozorava kako sve vodi tome da JUPITER ADRIA,bivši vlasnik Nauat Lamjane, koji je ,kaže i uništio jedno od najboljih brodogradilišta u Hrvatskoj, ponovno dobije nadzor nad škverom:  

  Plan gospodina Alaina Khana je da bivši vlasnik preuzme kontrolu nad tvrtkom Nauta lamajan, ali ovaj put preko svojih tvrtki satelita.Tražimo od Državnog odvjetništva da zaustave sve pravne radnje i stečajni postupak do završetka kaznenih postupaka.

9.srpnja najavljena je i Skupština vjerovnika na kojoj bi se ove namjere i legalizirale što je neprihvatljivo, stoga, bitka za Lamjanu tek počinje, poručuju sindikalisti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.