Hrvatski radio

Radio Zadar

Bivši radnici Croatia Zadar line-a na rubu strpljenja

15.10.2019.

14:13

Autor: Filip Buzov

HRT Zadar

HRT Zadar

Foto: - / -

Bivši radnici Croatia Zadar line-a danas su ponovo izašli pred medije i zatražili da se žurno postupi po rješenju Visokog trgovačkog suda RH i okonča jedan od najduljih sudskih postupaka u Hrvatskoj, sveukupno 19 godina, u svezi vrlo vrijedne imovine - stečajne mase.

Rješenje je donešeno prije tri tjedna, na računu je više od milijun kuna, stečajni upravitelj pripremio je svu potrebnu dokumentaciju - što se više čeka -  proziva danas odgovorne ispred zadarskog Trgovačkog suda - pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija i Predrag Dušević, jedan od predstavnika radnika koji su ogorčeni što skoro dva desetljeća ne mogu doći do svojih potraživanja.

Visoki trgovački sud riješio je našu žalbu u rekordnom roku, ovdje čekamo dvadeset dana, da se rješenje donese, ne znamo što se čeka, kako ovo nazvati nego silovanjem pravde... s ovim slučajem bi se naplatilo 25 do 30 posto potraživanja radnika, želimo da žurno postupi po rješenju Visokog trgovačkog suda, mi smo spremni na sve .... izvjestio je pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija. 

Mi se nemamo čega sramiti, zato i prozivamo s ovoga mjesta, mi smo pošteni radnici koji se bore za svoju pravdu, mi ne tražimo ništa što je protuzakonito, to smo mi zaradili, ovo je žalosno da mi moramo ovdje dolaziti i tražiti  svoju pravdu - istaknuo je Predrag Dušević, jedan od predstavnika radnika.

Ukoliko se do ovoga petka ne riješi njihov slučaj, po pravdu poručuju odlaze u Zagreb.

 

 

Tonske izjave

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.