Hrvatski radio

Radio Zadar

Bivši radnici Croatia Zadar line-a ponovno zatražili otpremnine

30.05.2017.

13:18

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši radnici Croatia Zadar line-a danas su ponovo zatražili isplate svojih otpremnina, upozoravajući na sumnjivu privatizaciju i kasnije netransparentnost cijelog stečajnog postupka .

Radnici traže prodaju pola vlasničkog udjela autobusnog kolodvora u Benkovcu kojega je posjedovala njihova bivša tvrtka. Tako bi došli do novca za otpremnine. Razočarani su kako naše pravosuđe vodi ovaj slučaj i obratit će se sudu u Strasbourgu za svoja prava, rekli su na današnjem prosvjedu. Vedran Uranija pravni povjerenik SSSH-a kaže: Stečaj nad tom čuvenom zadarskom i hrvatskom tvrtkom koja je nestala u mutnoj, sumnjivoj privatizaciji koja ni do danas nije razriješena, stečaj je vodio i sad postupke vodi gospodin Frane Negro. Ono što mi želimo reći je da smo dobili jamstva gospodina Negra prije godinu dana da će isplatiti otpremnine onda kad bude novaca. Međutim on je vodio i vodi sporove u vezi tzv. starog kolodvora sa gradom Zadrom oko Čazminog kruga i vodi spor oko kolodvora u Obrovcu. Svi ti sporovi nisu riješeni na način, čini se, da bi se osigurala sredstva za isplatu otpremnina.

Radnik Predrag Dušević ističe: Što nam je ostalo još? Ostalo nam je da zatražimo njegovu smjenu, reviziju - komplet - privatizacije Croatia Zadar line-a, od početka do kraja. Netko mora odgovarati za ovu pljačku i ovo što je nastalo i treća stvar - mi nemamo sudstva, mi ćemo se obratiti Strasbourgu, jedino vjerujemo u njihove institucije, u naše više ne vjerujemo!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.