Hrvatski radio

Radio Zadar

Blagdanska atrakcija: alka na kariće

27.12.2017.

09:17

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Silbi danas od 18 sati nesvakidašnje zbivanje u okviru adventskog programa tamošnje Turističke zajednice - silbenska alka na kariće. S naglaskom na činjenicu da na ovom otoku nema automobila, otočani su osmislili zabavu, kaže organizator- Kristijan Lopac.

   Kako se mi po otoku krećemo samo pješke, za nositi nešto imamo kariće i onda na alci jedan gura a jedan tuče u alku, to je nešto posebno, prošle godine Smilja Sindičić je vosvojlia prvo mjesto, to je naša alkarica. Nakon toga nastupa Zoran Jelenković, zahvaljujemo mu na podršci i pozivam svih od 18 sati da  pogledaju alku i koncert. 

Blagdanski program nastavit će se sutra natjecanjem u potezanju konopa i nastupom klape Cambi, u petak je na rasporedu Boćanje i Slavonija na Silbi a u subotu Utrka na karkoču i Silbizza Party. Priprema se i Doček nove godine, a sve informacije potražite na stranicama Turističke zajednice Silba.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.