Hrvatski radio

Radio Zadar

"Bleke i konji" skinuli se gotovo do kraja

28.11.2016.

14:11

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kraj godine vrijeme je darivanja, kada se mnogi više nego obično sjete onih kojima je pomoć najpotrebnija. Učinili su to i članovi zadarske udruge "Bleke i konji". Za potrebe snimanja kalendara koji će se prodavati u dobrotvorne svrhe skinuli su se - do kraja.

Uobičajena ponuda zadarske ribarnice nakratko je dobila novi artikl. Namijenjen ženama i svima koji vole muške aktove. Poze i motivi pomno su birani, u skladu s mjesecom koji predstavljaju.

Enio Meštrović, KUD "Bleke i konji": Prva slika, zajednička, koja navješta radost 2017. godine. Dugi hladni prazni misec, pun razmišljanja, kemijanja kako preživit do veljače. Uspijemo nagovorit tijelo da počne radit tihim intenzitetom, tiho i precizno, iščekujući tople dane. Treći misec ili vjesnik proljeća. Mišalica za maltu je uvik bila vjesnik proljeća. Ja sam se oznojia, a hetero sam, neznam kako vi žene.

Jesu li se oznojili, nismo pitali. No i žene i muškarci spremno su odvojili novac za kalendar.

Odličan je, prva liga kalendar, ovako me još nije nasmija ni jedan kao ovaj

Mislim da je ova ideja fantastična, bit će nekom poklon za Novu godinu. To je sve prirodno, Bože moj, od Boga dato.

Odličan, super je, boljeg nema

Popratili su tako Bleke i konji trend koji posljednjih godina mijenja uvriježeno mišljenje da se za kalendare skidaju samo žene. I pritom otkrili kako posao fotomodela uopće nije lak. Na svojoj koži to je iskusio i model mjeseca travnja.

Vidite, bos kroz blato, i dok taj štil radi nema poziranja, gledaš gdje će te prasnuti nekakav kamenčić.

U kalendaru me smeta zato što im se ne vidi muškost, triba se ono pravo vidjeti a oni pokrili kartom, šta. Trebali su do kraja? Do kraja, ili išta ili ništa, nek se vidi muško.

Iako se možda ne vidi sve, vidi se ono najvažnije - veliko srce. Prihodom od prodaje kalendara napunit će se police zadarske socijalne samoposluge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.