Hrvatski radio

Radio Zadar

Boduli protiv naplate parkiranja u Gaženici

23.09.2015.

14:14

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naplata parkiranja u Gaženici još je jedan udar na otočane, posebno mještane Ošljaka. Komentar je to početka naplate parkinga u novoj luci Gaženica predsjednika Otočnog sabora Denisa Barića. Otočni sabor stoga je zatražio sastanak s Lučkom upravom i koncesionarom.

I to, kako bi se dogovorili povoljniji uvjeti za parkiranje otočana, jer jesen za njih nije dobro počela kaže predsjednik Otočnog sabora Denis Barić: To je stvarno dodatni udar. Koliki - toliki ali dodatni udar za otočane. Posebno se to odnosi na stanovnike Ošljaka koji su vezani isključivo za trajektne veze: Ljudi koji su u radno odnosu s Ošljaka, znači moraju živjeti u Zadru i njima se povećava trošak kad se vikendom, u petak, vraćaju na Ošljak moraju auto ostaviti u Gaženici.
Nakon što su im se otočani požalili na taj novi namet : I mi smo zatražili baš danas službeni razgovor s Lučkom upravom i sa koncesionarom s kojim se nadamo da će do tog susreta uskoro doći gdje ćemo porazgovarati s nekim mogućnostima za otočane povoljnije nego što je sada po cjeniku.
Kako saznajemo sastanak s Lučkom upravom i novim koncesionarom dogovoren je za idući tjedan. A osim naplate parkiranja loša vijest za otočane je i najava zatvaranja prodajnog mjesta Jadrolinije u gradskoj luci, malog putničkog terminala gdje su se otočani znali sklanjati za vrijeme lošeg vremena dok su čekali trajekt. Iako se u Otočnom saboru nadaju kako će Jadrolinija ispuniti obećanje i premjestiti katamarane na brzobrodskim linijama što bliže svojoj drugoj poslovnici na Poluotoku ipak smatraju kako se trebalo voditi računa da se otočani u zimskim mjesecima imaju gdje sakriti od vremenskih nepogoda.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.