Hrvatski radio

Radio Zadar

Bodulska balada

17.12.2013.

06:00

Autor: F.Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S ciljem kvalitetnijeg obrazovanja najmlađih otočana, u Zadru se danas organizira cjelodnevna humanitarna akcija - Bodulska balada. Bogat program obuhvaća kulinarstvo i glazbu, a manifestacija se priređuje kod klizališta na Forumu od 9 sati, gdje će se po simboličnoj cijeni prodavati otočni proizvodi, učenički radovi i brudet, a u Arsenalu će se, od 20 sati, održati središnji humanitarni koncert. Nastupit će brojni glazbenici koji će izvoditi uglazbljene stihove Stjepana Benzona. Akciju organizira Udruga Otočni Sabor u suradnji s Gradom Zadrom i Osnovnom školom "Zadarski otoci".

Akciju pokreće Udruga Otočni Sabor u suradnji s Gradom Zadrom i Osnovnom školom "Zadarski otoci" čiji područne odjele na Velom Ižu, Silbi i Olibu trenutačno pohađa 18 učenika dok su odjeli na Molatu, Premudi i Istu zatvoreni. O važnosti akcije, predsjednik Otočnog Sabora, Denis Barić:

       "Njihov najveći problem je otežana komunikacija, druženje, održavaju kontakte samo preko video linka, ovom akcijom želimo im na bilo koji način pomoći, da vide da nisu sami, pogotovo dva učenika na otoku Olibu. " - rekao je D. Barić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.