Hrvatski radio

Radio Zadar

Bodulska balada ostvarila cilj

30.12.2013.

12:41

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnovnoj školi Zadarski otoci danas su za kvalitetnije obrazovanje najmlađih otočana uručena sredstva prikupljena humanitarnom akcijom - Bodulska balada. Podsjećamo, akcija je pokrenuta na inicijativu Udruge Otočni Sabor i održana je 17. ovog mjeseca u klubu Arsenal i Forumu. Zahvalivši se svim sudionicima na potpori, simboličan ček u iznosu 17. 715 tisuća kuna, predsjednik Udruge Denis Barić uručio je danas ravnatelju škole, Davoru Bariću.

Prigodna predaja održana je u prostorijama škole, u prisustvu gradskog pročelnika za školstvo Jose Nekića koji je također pohvalio akciju.

 "Htjeli smo upoznati javnost s životnim problemima na malim otocima, gdje je mali broj učenika, pogotovo na otoku Olibu gdje je 2 učenike, na Silbi također, koji su recimo zimi zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odsječeni od svijeta, profesori nisu u mogućnosti održati nastavu itd....."- kazao je D. Barić.

"Prezadovoljni smo i sa iznosom, medijskom pažnjom, i brojem sponzora koji su se uključili..."- rekao je ravnatelj D. Barić koji nam je otkrio i kako će se dio sredstva utrošiti za uređenje sanitarnog čvora u područnom odjelu škole na Velom Ižu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.