Hrvatski radio

Radio Zadar

Bogati kanadski poduzetnik želi ulagati u Biograd

20.06.2019.

09:12

Autor: F. Matijević

Foto: HRT centar Zadar

Foto: HRT centar Zadar

Foto: - / -

Nakon četiri godine u posjet Biogradu vratio se bogati kanadski poduzetnik s idejom ulaganja u ovaj grad. Gradio bi hotele, ali spreman je i uložiti u razvoj lokalne zajednice. Njegovu suprugu i njega Biograd je toliko oduševio da ga je na poseban način odlučio povezati sa svojim Vancouverom.

Bogati Kanađanin indijskog porijekla, Ray Chowdhry, direktor AsiaBaseMetals Inc., stigao je u Biograd s jednom željom:

       Naša tvrtka i ja ovdje tražimo mogućnost ulaganja u ovoj prekrasnoj zemlji.

Potpisao je s gradonačelnikom Ivanom Knezom sporazum o suradnji pa će - nakon uvida u stanje - krenuti i s ulaganjima, prije svega, u turizam:

       Pa imamo, recimo, projekt izgradnje hotelskog naselja u Kumentu, staračkog doma i neke druge.

Ali i još ranije će ovaj humanitarac ulagati u budućnost. Saznavši da je Biograd član svjetske nevladine organizacije Gradonačelnici za mir, odlučio je i sam učiniti korak za mir, razvoj i budućnost. Sljedeće ljeto na sedam dana ugostit će u svom domu u Vancouveru četiri učenika biogradske osnovne škole:

       Posjećivanjem gradova i donošenjem iskustva kući, naučit ćemo od vas i djece, a ona će naučiti od nas. Razmjena ideja budućnost je za posao, za mir i za društvo.

       S obzirom da imamo četiri razreda, na njegovo inzistiranje da sami učenici izaberu najboljeg učenika koji će ići u tu razmjenu i nadam se da bi sljedeće godine taj projekt krenia, tako da bi svaki razred ima po jednog učenika koji bi bia poslan.

Krenut će, tako, Biograd i njegova djeca putem mira do ulaganja i povezivanja s Kanadom.

prilog Filipa Matijevića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.