Hrvatski radio

Radio Zadar

Bogatstvo ruralnih proizvoda u Biogradu

01.07.2015.

09:28

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošlog vikenda održan je nikad veći i uspješniji 3. LAG SUMMER FESTIVAL Ove godine sudjelovalo je preko 300 izlagača kroz 56 LAG-ova iz 10 država.

'3. LAG SUMMER FESTIVAL'', je ove godine dokazao da je najveće međunarodno okupljanje LAG-ova u Hrvatskoj okupivši preko 300 izlagača koji su predstavili bogatstvo ruralnih proizvoda Hrvatske i Europe pred preko 10 000 posjetitelja u tri dana programa. Izložbeni prostor je bio postavljen duž cijele rive gdje su bile montirane dvije pozornice, od kojih je velika služila za glazbeni program, a mala pozornica je bila stilizirana dalmatinska konoba koja je služila kao info pult.

Tihomir Jakovina čestitao je domaćinu LAG „Lauri“, kako je rekao „lideru među LAG-ovima“,  na izvrsnoj organizaciji „LAG Summer Festivala“ i dosadašnjim rezultatima.

Trideset i devet milijuna kuna je iznos koji je na raspolaganju 41 LAG-a u ovom periodu i većina od njih radi odličan posao i na izradi lokalnih razvojnih strategija, edukacijama i informiranju korisnika. Ono što je puno važnije je Mjera 19, LEADER i 67 milijuna eura. To su sredstva koja moramo kvalitetno utrošiti i iskoristiti na pripremu projekata i podizanju razine informiranosti i obrazovanja, svega onoga što naši potencijalni korisnici ovih sredstava trebaju imati -  rekao je ministar Jakovina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.