Hrvatski radio

Radio Zadar

Bokun ure kulture u Benkovcu

18.12.2021.

17:32

Autor: Radio Zadar/Agrra

Bokun ure kulture u Benkovcu

Bokun ure kulture u Benkovcu

Foto: Agrra / -

Od Trga domovinske zahvalnosti do tržnice održavale su se brojne aktivnosti koje su počele završnom konferencijom projekta. Ostvarene projektne pokazatelje predstavila je voditeljica projekta Ivana Mamić iz AGRRA-e.


Nakon konferencije održana je Manifestacija vokalne baštine na kojoj su svojim nastupom okupljene uveseljavali Klapa Asseria Benkovac, novoosnovana Klapa Kotaranke, KUD Branimir Benkovac, Etno udruga Petrovo polje… Nakon nastupa šetnjom i pjesmom uputili su se prema tržnici gdje su još jednom zapjevali. Za gastronomski užitak pobrinule su se vrijedne ruke žena koje su se prijavile na Fritulijadu – izbor najbolje fritule manifestacije. Za svoj trud nagrađene su medaljama, a troje najboljih i peharima koje im je uručio gradonačelnik grada Benkovca gospodin Tomislav Bulić.


Projekt „Bokun ure kulture" u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Klapa Asseria Benkovac, a partneri KUD Branimir Benkovac i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.280.900,50 HRK, a provodio se na području grada Benkovca od 3. travnja 2020. do 3. siječnja 2022. godine.

Galerija
Bokun ure kulture, Foto: Agrra/-
Bokun ure kulture, Foto: Agrra/-Bokun ure kulture, Foto: Agrra/-Bokun kulture, Foto: Agrra/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.