Hrvatski radio

Radio Zadar

Bokun ure kulture u Benkovcu

23.09.2020.

09:33

Autor: HRT Radio Zadar

Bokun   ure kulture u Benkovcu

Bokun ure kulture u Benkovcu

Foto: - / -

U Benkovcu je održana radionica projekta „Bokun ure kulture“ čiji je cilj očuvanje nematerijalne kulturne baštine , te povezivanje kulturnih i civilnih udruga s područja grada Benkovca .

Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna  financiran je bespovratnim sredstvima iz europskog socijalnog fonda. U sklopu projekta do 3. Listopada iduće godine održat će se niz radionica tradicionalnog pjevanja, izrade i sviranja tradicionalnih glazbala, scenskog nastupa i koreografije. 

Voditeljica projekta Ivana Mamić

 

 

Radionice i edukacije u sklopu projekta su: Tečaj umijeća komuniciranja, edukacija „Udruge pokretači razvoja“, radionice dvoglasnog i višeglasnog pjevanja, “Ojkanje kao nematerijalna kulturna baština”, “Klapsko pjevanje kao nematerijalna kulturna baština”, radionice izrade i sviranja tradicijskih glazbala,  radionice scenskog nastupa i koreografije. Bokun ure kulture je projekt koji stavlja naglasak na umrežavanje, suradnju i jačanje kapaciteta organizacija civilnih društava iz područja kulture.

Ciljne skupine koje će projekt obuhvatiti su 40 osoba starijih od 54 godine, te 10 osoba mlađih od 54 godine. Sudionici svih radionica i tečajeva mogu biti isključivo osobe koje imaju prebivalište na području grada Benkovca.

Stoga, ako imate prebivalište na području grada Benkovca i pripadajućih naselja i ako spadate u ciljnu skupinu, a željni ste novih znanja iz područja kulture i vokalne baštine, odazovite se našem pozivu i sudjelujte u projektu „Bokun ure kulture“. 

Cilj projekta je kreiranje kulturno – umjetničkog programa temeljenog na nematerijalnoj kulturnoj baštini koji će omogućiti sudjelovanje i socijalno uključivanje ciljnih skupina, a kroz provedbu participativnih kulturnih aktivnosti.   

Nositelj projekta je Klapa Asseria Benkovac, dok su partneri KUD Branimir Benkovac i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, AGRRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.280.900,50 HRK, a provodi se na području grada Benkovca od 3. travnja 2020. do 3. listopada 2021. godine. 

Za više informacija obratite se na e-mail voditeljice projekta:

Ivana Mamić, mag.philol.croat.  ivana.mamic@agrra.hr

 

Projekt „Bokun ure kulture“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Naziv Ugovora:  Bokun ure kulture, UP.02.1.2.01.0075

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.