Hrvatski radio

Radio Zadar

Bole li riječi?

22.11.2022.

10:03

Autor: Suzana Dražić

Prošle godine ubijeno 19 žena

Prošle godine ubijeno 19 žena

Foto: Frame studio / SHUTTERSTOCK

Dalmatinska podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Zadarske županije i Narodnim muzejom Zadar  organizira panel uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama s naglaskom na verbalno zlostavljanje, pod nazivom "Bole li riječi?". Panel će se održati večeras u 18 sati u Gradskoj loži u Zadru.

Ovim panelom želi se naglasiti kako nasilje uglavnom počinje šalom i verbalnim zlostavljanjem, kako se možda neki slučajevi čine bezazlenima, ali stvaraju ozračje zastrašivanja, straha, nesigurnosti i poniženja, naglašava predsjednica Dalmatinske podružnice HUOJ-a Vlatka Vučić Marasović, ujedno i glasnogovornica Zadarske županije.

Neke skupine žena, naglašava, posebno su na meti verbalnih napada; primjerice djevojke, političarke, novinarke i žene iz javnog života, posebno na društvenim mrežama. 

Vučić Marasović o panelu

Na panelu će sudjelovati: Sabina Glasovac, Zrinka Gracarić, Nevenka Marinović, Vanja Tokić, Martina Buljat, Amanda Šikić Vernik, Adela Pece, Ljiljana Gašperov Dujmović.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.