Hrvatski radio

Radio Zadar

Bolnica Biograd: novi medicinski zahvati

09.02.2017.

12:48

Autor: S. Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč nedovoljnim novčanim sredstvima, Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu svakodnevno potvrđuje da je suvremeni centar za liječenje ortopedskih bolesti. Razvoj bolnice prati i dolazak mlađih liječnika koji uvode nove metode liječenja. Jedna od njih je i operacija ramena.

Broj operacija sa tisuću  godišnje povećao se na tisuću i 300, a osim pacijenata sa zadarskog područja u nju dolaze i pacijenti iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije što potvrđuje da je bolnica u Biogradu ortopedski centar za Dalmaciju. Razvoj bolnice prati i dolazak mlađih liječnika koji uvode nove metode liječenja. Jedna od njih je i operacija ramena, ističe dr. Zvonimir Kutleša, specijalist ortopedije : To je veliki raspon operacija od proteza ramena do, što kažu ljudi, artroskopskih operacija, laserskih... To se prije nije radilo i ljudi su s područja Dalmacije najčešće odlazili u Zagreb ili Lovran na operacije. Sada smo počeli i mi to raditi. Također smo uveli neke nove metode liječenja kod prijeloma u području kuka odraslih ljudi. Radimo dosta, radimo neke nove operacije, kao što su parcijalne proteze koljena koje smo sada počeli raditi, a koje se ne rade na području Dalmacije osim u Biogradu.

Bolnica mjesečno raspolaže sa tri milijuna kuna što im je za daljnji razvoj nedovoljno. Moramo naći dodatna sredstva, a rješenje tražimo u suradnji s turističkim sektorom, kaže ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Andrija MarcelićPregovaramo s hotelima na području grada Biograda i pokušavamo oblikovarti proizvod koji bi ponudili, a radi se o fizikalnoj terapiji za goste hotela. To bi bio relativno nov proizvod na hrvatskom tržištu. Mi bi smo znači u suradnji s hotelima njihove goste prevozili k nama popodne na ambulantno fizikalnu terapiju. 

Posljednju smo riječ iz biogradske bolnice za ortopediju ostavili pacijentima, njihovo je mišljenje ipak najvažnije: Ja sam iz Šibenika. Liječnici su fenomenalni, terapija je odličan, hrana je fenomenalna. Ugodno sam iznenađena tretmanom i osobljem.

I ja sam iz Šibenika. Tu sam zbog problema sa kičmom. Idem na terapije u drugu zgradu i to je vrhunski opremljeno. Sve mi je super. Zadovoljna sam. Bila sam i prošle godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.