Hrvatski radio

Radio Zadar

Bolnica na zaraznom pripremila 13 kreveta za pacijente s koronavirusom

30.01.2020.

07:47

Autor: tp/sd

Luka Stanzl/PIXSELL - ilustracija

Luka Stanzl/PIXSELL - ilustracija

Foto: - / -

Zadarska bolnica sprema se za moguću epidemiju koronavirusa. Na zaraznom odjelu organizirali smo 13 kreveta, a u slučaju većih problema onda se bolnica sprema za organizaciju karantene prijem većeg broja pacijenata . Surađujemo sa Zavodom za javno zdravstvo, a sve vodi županijski stožer,

Tako je na pitanje o tome kako se Opća bolnica Zadar sprema za koronavirus odgovorio ravnatelj dr. Željko Ćulina.

Zbog krize s koronavirusom Europska komisija zatražila je od Hrvatske, koja predsjeda Europskom unijom, hitno sazivanje konferencije na ministarskoj razini. Danas bi se trebao održati sastanak stručne skupine Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, a i Odbor za hitne slučajeve Svjetske zdravstvene organizacije ponovno će razmotriti proglašenje međunarodne zdravstvene krize.

Broj umrlih od koronavirusa u Kini porastao je na 170!

Više od 7 tisuća i 730 je zaraženih, više od tisuću i 230 osoba u kritičnom je stanju. Osim u Kini, 70 slučajeva zaraze zabilježeno u više od 20 zemalja, među kojima u Japanu, Njemačkoj, Francuskoj, Tajvanu i Vijetnamu. Tijekom noći sve brojnijim zrakoplovnim kompanijama koje su otkazale neke ili sve letove u Kinu pridružili su se i Lufthansa, KLM, Finnair, American Airlines te IndiGo.

Je li zadarska bolnica spremna za pojavu koronavirusa na zadarskom području, pitala je u programu Radio Zadra, Suzana Dražić ravnatelja opće bolnice Zadar dr. Željka Čulinu:

"Da, spremni smo! Već u subotu smo imali jednu akciju vezano za goste koji su stigli u Kolovare iz Kine. No, nije bilo potrebe za intervencijom.  Na zaraznom odjelu organizirali smo 13 kreveta, a u slučaju većih problema bolnica se sprema za prijem većeg broja pacijenata za karantenu. Surađujemo sa Zavodom za javno zdravstvo, a sve vodi županijski stožer."

 

Dr.Željko Čulina ravnatelj Opće bolnice Zadar

pxl_280219_23758512.jpg

pxl_280219_23758512.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.