Hrvatski radio

Radio Zadar

09:50 / 06.03.2017.

Autor: Dorotea Perović

Bomba bačena u bunker lovačkog društva na brdu Križ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija traga za nepoznatim bombašem koji je u noći sa subote na nedjelju, na brdu Križ iznad Bibinja, eksplozivnom napravom oštetio unutrašnjost bunkera koji su lokalni lovci uredili i pretvorili u lovačku kuću.

Na sreću nitko u eksploziji nije stradao, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Predsjednik lovačkog društva Dijana, Ervin Mrkić Pestić, kao i ostali lovci zaprepašteni su događajem: Lovci su me pozvali, jučer oko 11 sati sam došao tamo na to mjesto na kojem smo mi bili prije osam dana, prošlu nedjelju, stotine lovaca je bilo iz cijeloga društva, zajednička hajka je bila, zajedničko druženje, marenda, sve u nekom pozitivnom ozračju. O jačini eksplozije kaže: S obzirom na armirani beton, dvostruke ploče koje su armirane, sve je raznijelo jer je bačeno kroz dimnjak, i na toliku štetu to je morala biti zavidna količina eksploziva, nije to bio obični ćiket. Jeli namjerno ili slučajno, to mogu biti samo špekulacije, ako je namjerno, uopće ne možemo dokučiti što je motiv.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.