Hrvatski radio

Radio Zadar

Borba osmeraca u Pagu

22.09.2019.

08:13

Autor: HRT Radio Zadar

Borba             osmeraca u Pagu

Borba osmeraca u Pagu

Foto: - / -

Danas se u Pagu održava Druga Međunarodna regata „Osmerci na Pagu", u Paškom zaljevu od plaže Zrće do rive u Gradu Pagu u dužini oko 15 kilometara .

Veslačka regata Zrće - Pag idealna je za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslača pa će i ove godine na regatu doći najbolji hrvatski veslači, uključujući i Damira Martina, osvajača svjetskih i olimpijskih medalja. Ujedno će regatama nazočiti i član svjetske veslačke federacije FISA budući je regata „Osmerci na Pagu" sastavni dio veslačkog kalendara FISA-e. 

Kako bi omogućili pratnji natjecatelja te svim ostalim gostima i žiteljima Paga što bolji pregled regate organiziran je besplatan prijevoz turističkim brodom Festini koji će biti u pratnji regate tijekom cijelog natjecanja. Ukrcaj svih zainteresiranih je u nedjelju, 22. rujna 2019. u 8 sati na Branimirovoj obali u gradu Pagu, odnosno neposredno prije početka regate u 10.45 sati na plaži Zrće. Po završetku regate brod Festini će vratiti sve zainteresirane iz Paga u Zrće. Polazak broda planiran je u 15 sati sa Branimirove obale u gradu Pagu. 

Organizatori Međunarodne regate "Osmerci na Pagu" su Veslački klub Pag, Hrvatski veslački savez, Turistička zajednica grada Paga, Grad Pag, Turistička zajednica grada Novalje i Grad Novalja. Sponzori: Festini, Pag Tours, Rowing shop, Solana Pag i Paška sirana. 

Organizator pridržava pravo prilagođavanja satnice na oba događanja, ovisno o broju prijavljenih posada, vremenskih uvjeta tijekom održavanja natjecanja i drugih okolnosti. 

Dođite i uživajte u sportskom veslačkom vikendu i atraktivnoj manifestaciji za kraj ljetne sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.