Hrvatski radio

Radio Zadar

Boris Babić povukao zahtjev za razrješenjem Rogića

09.06.2016.

12:18

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državno sudbeno vijeće danas nije moralo odlučivati o razrješenju suca Željka Rogića s mjesta predsjednika Općinskoga suda u Zadru. Naime, predsjednik Županijskoga suda, Boris Babić povukao je prijedlog o Rogićevu razrješenju.

To nam je u telefonskom razgovoru potvrdio predsjednik Državnog sudbenog vijeća, Željko Šarić, sudac Vrhovnoga suda RH. Predsjednik Županijskoga suda u Zadru jutros je povukao prijedlog o razrješenju. Razloge nam nije bio dužan obrazlagati, rekao nam je sudac Šarić.  

Rogića je u studenome prošle godine DSV-u prijavio Babićev prethodnik, tadašnji predsjednik Županijskoga suda Vladimir Mikolčević. To je učinio nakon odluke Sudačkoga vijeća Županijskoga suda u Zadru, prema kojoj se Rogić ogriješio o sudačke kodekse.

Mislim da se radi o dobrom potezu i zahvaljujem predsjedniku Županijskoga suda Borisu Babiću, što je tako postupio. Jer, ukoliko, čemu se nadam obzirom na rezultate, dobijem i sljedeći manda, bit će nam potrebna prisna i dugotrajna suradnja, izjavio je Rogić nakon sjednice DSV-a.

Rogiću inače za 20 dana istječe mandat, a do tada DSV mora odabrati jednoga od više prijavljenih za mjesto predsjednika Općinskoga suda u Zadru. Među njima je i Željko Rogić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.