Hrvatski radio

Radio Zadar

Božinović: Sigurnost je hrvatski brand

24.09.2018.

15:17

Autor: Vladimir Šetka

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Stožer za provedbu mjera sigurne turističke sezone, čije je sjedište protekla tri mjeseca za čtavo priobalje bilo u zadarskoj Policijskoj upravi, čini se da je položilo ispit. Čelni ljudi Ministarstva unutarnjih poslova i Policije stanje sigurnosti tijekom turističke sezone ocijenili su povoljnim.

Ovogodišnju turističku sezonu obilježila je odlična međuinstitucionalna i međunarodna policijska suradnja - rekao je uvodno ministar unutarnjih poslova Davor Božinović: "Ta je činjenica za svaku pohvalu zbog suvremene sigurnosne problematike, zbog sve većeg broja turista iz stranih zemalja koji ljetuju kod nas, kao i zato što je, prema brojnim istraživanjima, sigurnost ocjenjena kao drugi kriterij temeljem kojega se bira mjesto za odmor. Svojim odgovornim radom hrvatska je policija još jednom potvrdila da je Republika Hrvatska sigurno mjesto za odmor, da je sigurnost naš brend, po kojem postajemo prepoznatljivi u svijetu", rekao je Božinović.

Tome je pridonijelo i osnivanje Stožera za sigurnu provedbu turističke sezone iz kojega se u Zadru nadziralo stanje sigurnosti i koordinirale aktivnosti svih službi u sedam priobalnih policijskih uprava. Kao poseban sigurnosni izazov ministar je naveo i migracijska kretanja.  

Iako je i ove godine bilo požara - dramatične scene poput lanjskih su izostale kaže glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković: "Bilo je posla i ove godine, reakcije su bile zaista izvrsne, ali je bitna i priprema iz naučenih lekcija od prošle godine, te detaljne analize, kao i uvođenje novih tehnologija te brze rekacije vatrogasaca,te koordiniranost s ostalim službama i jedinicama lokalne i područne samouprave", rekao je Tucaković. 

Kako je najavljeno u Zadru - Stožer će i iduće godine nastaviti s radom za sigurniju turističku sezonu 2019.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.