Hrvatski radio

Radio Zadar

12:11 / 26.06.2021.

Autor: rzd

Božinović vjeruje da će se zaraza suzbiti i da sezona u Zadru neće propasti

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

Potpredsjednik Vlade i ravnatelj nacionalnog stožera za Civilnu zaštitu, Davor Božinović rekao je da ipak s optimizmom gleda na ovu sadašnju zabrinjavajuću situaciju s porastom broja zaraženih u Zadarskoj županiji. Najviše zbog toga što Zadar ima jaku i sposobnu epidemiološku službu.

Rekao je da se nada da će tim dr. Alana Medića koji je odmah bio najavio da će zbog košarkaške proslave, ali i drugih većih obiteljskih proslava, krizmi, vjenčanja i drugog, porasti broj zaraženih pohvatati sve kontakte. Mislim također, naveo je Božinović, da će plod njihovog rada dovesti do toga da broj zaraženih neće eksplodirati.

Mi se svi nadamo da će početi padati.Međutim to nam je istovremeno i pouka da kao turistička zemlja koja dobrim dijelom ovisi o dolasku stranih gostiju, a znamo da nam najviše turista dolazi iz Njemačke. Kod njih je računica vrlo jednostavna. Ukoliko je broj novozaraženih veći od onoga što nas čini zelenom epidemiološkom zonom, restrikcije padaju na teret njemačkih državljana. 

Božinović o Zadru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.