Hrvatski radio

Radio Zadar

Branitelji nezadovoljni organizacijom

18.11.2013.

12:34

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon polaganja vijenaca na spomen obilježju masovne grobnice u Škabrnji, ratni zapovjednik samostalnog bataljuna Škabrnja Marko Miljanić izrazio je ogorčenje jer njegovo obraćanje nije predviđeno u središnjem komemorativnom skupu.

Ratni zapovjednik samostalnog bataljuna Škabrnja, Marko Miljanić ogorčen je jer njegovo obraćanje nije predviđeno u središnjem komemorativnom skupu u Škabrnji.

"Sramota je da sam ja kao zapovjednik bojne danas marginaliziran, zanemaren i uvrijeđen. Ja sam ovu Škabrnju branio našom sirotinjom, a danas neću govoriti jer mi nije dopušteno zato što se neki boje toga što uvijek govorim istinu. Načelnik općine i strukture su mi zabranile govoriti, a braniteljima da danas sudjeluju u svemu ovome," rekao je Miljenić. 

Načelnik Škabrnje, Nediljko Bubnjar nije želio posebno komentirati Miljanićeve riječi istaknuvši da je današnji dan posvećen poginulim i ubijenim Škarbrnjanima. 

"Osmislili smo jedan novi drukčiji izričaj obilježavanja ovog svetog dana, u kojem je naglasak više na duhovnoj dimenziji ljubavi i života. Ovdje nije mjesto ničijem performansu niti je ovo politička govornica za izjave frustracija. To je sveti dan za Škabrnju i odlučili smo i ubuduće na isti način obilježavati godišnjicu stradanja našeg mjesta," rekao je Bubnjar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.