Hrvatski radio

Radio Zadar

Brazzoduro: Tankerska vodi računa o svojim pomorcima

28.02.2013.

14:55

Autor: zg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I zadnji pomorci Tankerske s ugovorima na neodređeno moraju prijeći na drukčije ugovore.

Najveći hrvatski brodar, Tankerska plovidba ponudila je prijelaz na ugovore na određeno 58-morici pomoraca, zadnjima koji su imali ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Time bi se izjednačili sa svim ostalim pomorcima koji, s ugovorima na određeno, plove na brodovima zadarskog brodara. Alternativa je otkaz ugovora uz otpremninu.

O tome su danas razgovarali predstavnici sindikata pomoraca Hrvatske i Uprave Tankerske plovidbe. Devetorica pomoraca odlučila je prihvatiti otpremnine, njih 15 ugovore na određeno, dok se ostali tek trebaju izjasniti. Tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro zadovoljan je činjenicom da Uprava Tankerske vodi računa o time da taj prelazak bude što bezbolniji.

Moramo razumjeti da se u ovim kriznim trenucima, kada država okreće glavu od hrvatskih brodara, moramo se držati one stare Uzdaj se u se i u svoje kljuse, jer ovdje od pomorstva još uvijek nemamo ni „P“. Dok ne postignemo barem određenu razinu interesa države u svemu tome, dotle se moramo brinuti da nam kompanije opstanu i pokušaju same to izboriti na tržištu,

rekao je Brazzoduro za Radio Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.