Hrvatski radio

Radio Zadar

Brišu se granice između invalida i ostalih građana

20.09.2019.

12:45

Autor: HRT Radio Zadar

Brišu se granice između invalida i ostalih građana

Brišu se granice između invalida i ostalih građana

Foto: - / -

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije organizirala je danas mapiranje arhitektonskih prepreka .

Svi građani mogli su na štandu udruge na Narodnom trgu prijaviti lokacije prepreka koje su zamijetili kako bi se one evidentirale i otklonile. Željko Županović predsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije ističe kako je odnos naših sugrađana prema invalidima sve bolji. Građani uviđaju i bolje shvaćaju naše probleme kaže:

Nekada prije 20-ak godina biti invalid je bila tabu tema. Sad je to potpuno drugačije. Nekada su se invalidi kao oni, kao osobe, zatvarali u svoje stanove u svoje kuće. Danas naši dečki imaju i košarkaški klub, odlazi se u društvo. Jedno izjednačavanje znači, ne stvara se više onakva distanca i različitost među ljudima što je po meni najveće dostignuće u biti, da se osjećamo mi invalidi ravnopravi s ostalim građanima.  - kaže Županović.  

 

Željko Županović, izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.