Hrvatski radio

Radio Zadar

Britanski The Guardian o skrivenim hrvatskim turističkim odredištima - izdvojena i Silba

01.04.2022.

12:39

Autor: HRT Radio Zadar/HTZ

Prilog u The Guardianu

Prilog u The Guardianu

Foto: HTZ / -

Britanski The Guardian objavio je poseban prilog o skrivenim destinacijama koje ove godine vrijedi posjetiti, a prvi u nizu priloga posvećen je Hrvatskoj, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.


„Ovaj opširan prikaz hrvatske turističke ponude i manje poznatih lokaliteta na četiri stranice rezultat je kvalitetne suradnje s uredništvom The Guardiana. Iznimno nam je drago kada uz logističku potporu na terenu i kvalitetnu suradnju s novinarima zauzvrat dobijemo iznimno vrijedne medijske objave koje dopiru do milijuna čitatelja, čime značajno utječemo na percepciju Hrvatske kao kvalitetne, atraktivne i tražene destinacije“, izjavila je Reić, dodavši kako je prilog o Hrvatskoj, osim u tiskanom izdanju, svoje mjesto pronašao i na portalu ovog iznimno popularnog britanskog medija.


U prilogu o Hrvatskoj predlažu se mjesta i destinacije stvorene za nova ovogodišnja turistička otkrića, a prirodne ljepote, osebujna i slikovita mjestašca te očuvane i netaknute krajolike sedam manje poznatih hrvatskih regija istaknula je vrsna poznavateljica i višestruko nagrađivana novinarka Mary Novakovich. 


Tako su svoje mjesto u prilogu našli Tribunj i njegova bogata povijesna baština, Park prirode Papuk ilustriran je kao šumoviti i uzbudljivi UNESCO geopark, otok Silba je prikazan po svojoj očuvanosti, a rijeka Mrežnica po svom prekrasnom okolišu obogaćenim s čak 93 vodopada te gradovima Karlovac i Slunj.


Novinarka se osvrnula i na dolinu Neretve, Park prirode Dinaru, kao i na veće destinacije u blizini navedenih lokaliteta, a predstavljena je i autentična gastronomska ponuda lokalnih restorana, nestvarne ljepote hrvatskih plaža te brojne biciklističke staze.


Dodatnu vrijednost ove objave potvrđuje i pozicija The Guardiana koji je predvodnik u rastu online pretplatnika i to s dosegom od milijun čitatelja u Velikoj Britaniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.