Hrvatski radio

Radio Zadar

Brodska linija Zadar - Preko samo za najbrže ?

07.08.2016.

11:28

Autor: naši školji

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nikome nije jasno, zašto Jadrolinija u ovakvim situacijama ne uvede izvanrednu liniju. Brodovi stoje u Preku ili Zadru po nekoliko sati jer subotom plove samo sedam puta dnevno, a putnici s djecom u naručju ili prtljagom nemaju kamo - kažu ogorčeni otočani.

Događa se ovo gotovo cijelo ljeto, ljudi se ne uspijevaju ukrcati ni u Zadru ni u Preku, ali danas je bilo najgore - govori otočanin:
           Došao sam na brod u 13.15 sati, a jedva sam ušao u brod u 16.30 sati. Pitali smo u Jadrolinijinom uredu hoće li uvesti izvanrednu liniju, ali oni su nas uputili na trajekt u Gaženici, ispričao nam je Šime Marcelić iz Preka koji se u subotu s još 50-ak putnika nije uspio ukrcati u brod.

Nikome nije jasno, kaže, zašto Jadrolinija u ovakvim situacijama ne uvede izvanrednu liniju. Brodovi stoje u Preku ili Zadru po nekoliko sati jer subotom plove samo sedam puta dnevno, a putnici s djecom u naručju ili prtljagom nemaju kamo. Autobusi s Poluotoka nisu usklađeni s linijama do Gaženice, a taksiji su preskupi. Kakva je korist od ove brodske linije kad ne pokriva potrebe putnika, osobito vikendom, kada ljeti putuje najviše ljudi?, pita se Marcelić. 

Kako neslužbeno doznajemo, ista stvar dogodila se i u 18.30 sati, samo su najbrži uspjeli ući u brod, a sličan problem, pričaju putnici, zabilježen je i u Brbinju. 

Podsjetimo, brod na liniji Zadar - Preko - Zadar od ponedjeljka do petka prometuje 11 puta dnevno. Subotom sedam, a nedjeljom osam puta. I tu nije kraj nelogičnostima: posljednje isplovljavanje iz Zadra prema Preku je u 22.15 sati!!! Dakle, ako netko želi na kazališnu predstavu ili koncert ili neko drugo događanje na Poluotoku, ili neka rezervira sobu u gradu ili neka izdvoji novac za taksi do Gaženice jer posljednji trajekt isplovljava u 23.59 sati.

 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.