Hrvatski radio

Radio Zadar

Brodski vremeplov za Zadar more

08.11.2013.

06:00

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicijska brodogradnja tema je izlaganja kojim će završiti ciklus predavanja na manifestaciji Zadar more. Doktor Nenad Bobanac- predsjednik Komisije za istraživanje i očuvanje brodograđevne i pomorske baštine HAZU-a govorit će o projektu očuvanja autentičnosti tradicionalnog broda. Predavanje počinje u 19 sati u Arheološkom muzeju.

O temi večerašnjeg predavanja doktor Bobanac je za Radio Zadar kazao:

" Ono o čemu ćemo večeras govoriti je zapravo pokušaj uspostavljanja nekakvih mjerljivih kriterija - što je to što smatramo tradicijskim brodom . Treba reći da nisu samo drveni brodovi tradicijski, o tome ćemo također govoriti, svaki brod treba promatrati u kontekstu vremena kad je on živio i djelovao, svaki brod koji je odgovarao tom vremenu je tradicijski brod. "

Predavanje počinje u 19 sati u Arheološkom muzeju. Zadar more završava ovoga vikenda na velikom bazenu ŠRC Višnjik gdje Ronilački klub Sv.Roko iz Bibinja od 12 do 14 sati organizira probna ronjenja za građane.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.