Hrvatski radio

Radio Zadar

Brojne krađe na zadarskom području. Ukradeno više desetaka tisuća kuna

26.06.2019.

11:04

Autor: HRT Radio Zadar

Brojne krađe na zadarskom području. Ukradeno više desetaka tisuća kuna

Brojne krađe na zadarskom području. Ukradeno više desetaka tisuća kuna

Foto: - / -

U posljednjih nekoliko dana zadarska policija zabilježila je brojne krađe i provale, u Zadru, Ninu, Karinu, Pridrazi. Osim novca lopovi su krali cigarete, alkoholna pića, odjeću. Šteta prelazi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer poslijepodne oko 16.45 sati u Zadru, u ulici Borelli nepoznata ženska osoba je zavlačenjem ruke u torbicu 64-godišnjeg australskog državljanina pokušala otuđiti novac i druge stvari. U tom trenutku, u pokušaju krađe uočio ju je policijski službenik te priveo u prostorije policije. Radi se o ženskoj osobi u dobi od 25-godina, nad kojom je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog krađe. 

Jučer prijepodne oko 09.40  sati u ulici Madijevaca u Zadru, nepoznate muške osobe su ušle u trgovinu 49-godišnje vlasnice,  odakle su otuđili više odjevnih predmeta, nakon čega su se udaljili iz trgovine. Ubrzo su policijski službenici u ulici Mihe Klaića zatekli jednu mušku osobu, koja odgovara opisu mogućeg počinitelja, koja je privedena u prostorije policije. U prostorijama policije je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za drsku krađu. 

U ponedjeljak prijepodne u ulici Tadije Smičiklasa u Zadru, nepoznati počinitelj je 27-godišnjoj državljanki Velike Britanije s ramena  otrgnuo torbicu s novcem i osobnim stvarima. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe. 

 

S ponedjeljka na utorak u Briševu,  nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, odakle je otuđio razne cigarete i druge artikle. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.            

U ponedjeljak tijekom noći u ulici Prilaz Andrije Konca u Zadru,  nepoznati počinitelj je provalio u apartman kojeg koristi 24-godišnjakinja, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe. 

U ponedjeljak poslijepodne u Ninu, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću koju koristi 55-godišnji državljanin Slovenije, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.  

S ponedjeljka na utorak u Gornjem Karinu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu u vlasništvu  58-godišnjakinje, odakle je otuđio cigarete, kavu i alkoholna pića. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

S ponedjeljka na utorak u Pridrazi, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu u vlasništvu  58-godišnjakinje, odakle je otuđio cigarete i alkoholna pića. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

 

U ponedjeljak poslijepodne u ulici Akcije Maslenica, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 40-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

S nedjelje na ponedjeljak u ulici Stjepana Miletića u Zadru, nepoznati počinitelj je  otuđio moped u vlasništvu 18-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

U subotu prijepodne u Zemuniku, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 61-godišnjeg državljanina Velike Britanije. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

U ponedjeljak u ranojutarnjim satima u Sukošanu, nepoznati počinitelj je iz kuće u vlasništvu 52-godišnjakinje otuđio novčanik. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

Jučer prijepodne u ulici Špire Brusine u Zadru, nepoznati počinitelj je iz trgovine u vlasništvu 59-godišnjaka otuđio odjeću. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog  krađe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.