Hrvatski radio

Radio Zadar

Brusi se novi Poslovnik GV-a Zadra : Jedan od prijedloga, nakon Aktulanog sata klubovi mogu poslati političke poruke

24.01.2022.

13:34

Autor: Filip Buzov

GV Zadar

GV Zadar

Foto: AUTOR Dino Stanin / Pixsell

Je li stigao kraj maratonskim sjednicama zadarskog Gradskog vijeća koje su u ovom novom sazivu Vijeća doslovno znale potrajati od jutra do sutra, a još uvijek se pamte i muke po proračunskim amandmanima zbog kojih je vijeće zasjedalo i na samu staru godinu. 

Kreće se u izmjene poslovnika o radu zadarskog Gradskog vijeća. Nakon inicijalnog sastanka predsjednika i potpredsjednika Vijeća te predstavnika političkih kluba dogovoreno je kako će se sada oformiti radna skupina koja će pročešljati sve prijedloge, a zatim bi se trebao sastati nadležni Odbor gdje bi se trebao utvrditi i konačni prijedlog s kojim se izlazi pred gradske vijećnike čiji je glas presudan. 


Predsjednik GV-a Marko Vučetić, koji već duže zaziva novi Poslovnik, ističe kako je želja ubrzati rad Vijeća i povećati kvalitetu rasprava, a da su izmjene nužne, barem po pitanju predlaganja amandmana - slaže se i potpredsjednik Vijeća Bruno Milin iz redova HDZ. Prema sadašnjim planovima, iduća sjednica vijeća trebala bi se održati u drugoj polovici veljače, pa ukoliko se tu Poslovnik nađe na dnevnom redu i bude izglasan, prvi test imat ćemo na idućoj sjednici u ožujku.
Više u tonskom prilogu Poslovnik GV Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.