Hrvatski radio

Radio Zadar

Budi aktivan - budi zdrav

25.09.2019.

08:24

Autor: HRT Radio Zadar

Budi      aktivan - budi zdrav

Budi aktivan - budi zdrav

Foto: - / -

#BeActive Night je spektakularno noćno vježbanje u sklopu Europskog tjedna sporta koje će se 28. rujna održati na Zadarskoj rivi pokraj Pozdrava Suncu. Cilj ovog hvalevrijednog projekta je „aktivirati“ građane, budući da je uočena stagnacija razine tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja se ove godine u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport već peti put zaredom obilježava u Hrvatskoj. Stoga su, kako bi podigli svijest o važnosti vježbanja za zdravlje, organizirali diljem Hrvatske razna događanja kojima želimo potaknuti građane na tjelesnu aktivnost. Vježbanje je namijenjeno svima, bez obzira na dob ili tjelesnu spremu. 

Zadar će tako 28. rujna s početkom u 20:00 sati biti središte #BeActive Night događanja u Hrvatskoj, gdje će uz zabavni program plesnih skupina iz Zadra naglasak biti na pet športskih programa. Lokalni treneri iz Zadra predstavit će pet različitih vrsta vježbanja i to redom zumba, funkcionalni trening, aerobic, fitness i pilates. Kako predah između aktivnosti ne bi bio dosadan, pobrinule su se i lokalne plesne skupine uz gostujuću točku sinkroniziranog plivanja iz Rijeke. 

Sudjelovanje u događanju je besplatno, a broj prijavljenih vježbača koji će dobiti #BeActive Night majicu je ograničen te se zainteresirani mogu prijaviti na https://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-night-2019/. 

Više informacija o samom događanju, kao i slike s prošlogodišnjeg #BeActive Nighta iz pulskog Amfiteatra možete potražiti na web stranici europski-tjedan-sporta.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.