Hrvatski radio

Radio Zadar

Budućnost je stigla u Zadar

09.02.2017.

08:56

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Film "Povratak u budućnost" proslavio je leteći skejt, a trideset godina kasnije na zadarskim ulicama našli smo još neobičnije prometalo. Božo je najbrži čovjek u gradu, a o čemu se točno radi provjerila je i naša ekipa.

Godinu dana Zadranin Božo Vidov, objašnja zainteresiranima na čemu on - lebdi.

Ovo je airweel, to je izašlo ima godinu dana, i ovo je mislim jedan kotač na struju, tako je najlakše objasniti ljudima..

 

Pokreće ga žiroskop, potrebna je ravnoteža i malo prakse, a jedno punjenje baterije traje - dvadeset kilometara. Potpuno ekološki prihvatljivo prometalo, idealno za grad.

Upravlja se promjenom, naprijed se nagnete, idete naprijed,, ako se nagnete nazad koči. kada ide nizbrdo se puni. - objašnjava Božo, inače student.

Kad vam dosadi, jednostavno za zaklopite, osam kilograma težak stane ama baš svugdje. O cijeni nećemo, ali zainteresiranih - ima.

Tek se rijetki usude isprobati ga, ali Božo je uvjeren da će sve više njegovoh građana koristiti baš ovakav način prijevoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.