Hrvatski radio

Radio Zadar

Budućnost je u pažljivom gospodarnju vodom

08.07.2013.

11:43

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na nekim područjima primjerice u Zadru stojimo jako dobro, pa se malo i bahatimo s vodom, a s druge strane imamo područja bez vode i koja jako teško preživljavaju - rekao je prof. Robert Lončarić.

Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru domaćin  je 16. Erasmus međunarodnog znanstvenog seminara na temu geografije voda na krškim područjima, otocima i priobalju. Seminar traje do 18. srpnja, a sudjeluje 10 profesora i 30 studenata iz Hrvatske i inozemstva.

Organizator skupa, docent na Odjelu za geografiju prof. Robert Lončarić ističe kako je budućnost u pažljivom gospodarenju vodom. S jedne strane imamo jako bogata područja vodom poput Zadra, a s druge strane imamo područja bez vode i koja jako teško preživljavaju – rekao je prof. Lončarić.

"Na nekim mjestima stojimo jako dobro, a na nekim, meni se uvijek čini ako smijem to reći, malo bahatimo s vodom. I vrlo često vodu shvaćamo zdravo za gotovo. Posebice je teška situacija na otocima, i to naročito malim otocima, gdje je zapravo voda pokretač svega, a nedostatak vode sprječava razvoj gospodarstva i povratak ljudi na otoke". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.