Hrvatski radio

Radio Zadar

Bugarski poduzetnici u posjetu Zadru

29.10.2019.

11:48

Autor: Božidar Kolega

Bugarski poduzetnici u posjetu Zadru

Bugarski poduzetnici u posjetu Zadru

Foto: - / -

U Županijskoj gospodarskoj komori Zadar održani su poslovni razgovori bugarskih i zadarskih poduzetnika. Susret je dogovoren na inicijativu bugarskog veleposlanstva, a ovo je prvi poslovni posjet bugarskih poduzetnika zadarskoj Gospodarskoj komori.

Dosadašnja robna razmjena Zadarske županije i Bugarske bila je skromna, no potencijala za unaprjeđenje ima kaže  direktor zadarske Gospodarske komore Denis Ikić: 

Dosadašnja  suradnja sa Bugarskom bila je na relativno niskoj razini. Kad govorim o turističkom prometu oni još nisu među prvih 40 zemalja koji posjećuju našu  županiju. Trgovinska razmjena je vrlo skromna. Imamo podatke za prošlu i pretprošlu godinu. 4,2 milijuna kuna izvezle su naše tvrtke u Bugarsku.

O ciljevima Blagovest Belev, voditelj bugarske poslovne delegacije kaže:

 

Cilj nam je uspostaviti komunikaciju, kontakte , pronaći partnere u Hrvatskoj za budući razvoj obje strane.

Jedan od zadarskih gospodarstvenika koji se nada boljoj poslovnoj suradnji s Bugarima je i Velimir Buturić iz tvrtke Marex Elektrostroj:

Ovdje smo markirali dvije firme. Jedna firma bi nam mogla poslužiti za kao dobavljač a druga firma bi nam eventualno mogla poslužiti kao predstavnik na bugarskom tržištu za našu firmu. Nemamo zastupnike u Bugarskoj. Ovo bi što se tiče Bugarske bio prvi pokušaj.

Bugarska poslovna delegacija posjetit će još Split i Zagreb.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.