Hrvatski radio

Radio Zadar

Bulj: Premijer je Zadru i Dalmaciji napravio najgoru reklamu

24.06.2020.

17:41

Autor:

Bulj: Premijer je Zadru i Dalmaciji napravio najgoru reklamu

Bulj: Premijer je Zadru i Dalmaciji napravio najgoru reklamu

Foto: - / -

Prvi na listi MOST-a u 9. izbornoj jedinici Miro Bulj jutros je ispred zadarske bolnice održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da je u Zadar došao na poziv građana, koji su u strahu i nevjerici zbog događanja oko koronavirusa na teniskom terenu.

Predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću Miro Bulj je spočitnuo kako je Adria Tour htio iskoristiti za svoju i promociju svoje stranke uoči izbora. Obrušio se i na Stožer civilne zaštite, te na činjenicu da Plenkoviću nije izrečena mjera samoizolacije, za razliku od novinara i drugih koji su bili na teniskom turniru. Nadam se da će to ljude još više motivirati da iziđu na izbore. Ovo je sramotno, ispod razine nezakonitoga, nepoštovanja mjera na koje se pozivaju građani, koji se proglašavaju bioteroristima. Pa nije Plenković faraon, nije mu ovo ćaćina država, već država sviju nas, ocijenio je Bulj.

Umjesto reklame, koju je radio sam sebi, napravio je najgoru moguću reklamu za Zadar i Dalmaciju, dodao je Bulj. Stomatologinja iz Kaštela Milija Baldić-Lukšić, četvrta na listi Mosta, smatra kako će zbog tog slučaja rasti broj zaraženih u Zadru. Sadašnja situacija pokazuje da je riječ o lošoj organizaciji, kako Civilne zaštite, tako i samog ministra Vilija Beroša. Je li došao ovamo i uvidio koliko je malo testiranih u Zadru s obzirom na broj kontakata vezanih uz Adria Tour? Govorimo da imamo mali broj pozitivnih na koronavirus, ali stvar je u tome da se radi malo testiranja, rekla je Baldić-Lukšić.

Drugi na listi Mosta Ivica Ledenko smatra da je zdravlje građana, posebno Zadrana, pretpostavljeno političkim interesima HDZ-a, te postavio pitanje kaznene odgovornosti onih koji su do toga doveli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.