Hrvatski radio

Radio Zadar

Bura jača, nova ograničenja u prometu

27.03.2023.

10:19

Autor: Radio Zadar

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Rovanjska (Maslenica)

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Rovanjska (Maslenica)

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupina vozila);samo za osobna vozila otvorena je DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Rovanjska (Maslenica) otvorena je za sve skupine vozila, od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zbog snijega i zimskih uvjeta vožnje promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na DC218 Bjelopolje-Donji Lapac.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Zbog povremeno obilnijih pljuskova ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

Pozivaju se vozači da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.