Hrvatski radio

Radio Zadar

Bura ometa promet

09.07.2015.

10:02

Autor: HRT centar Zadar / HAK

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog bure, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja (DC8).

Na autocesti A1, iznimno od čvora Maslenica do čvora Posedarje u smjeru Dubrovnika, mogu prometovati sve skupine vozila.

 
Na Krčkom mostu i autocesti A7 čvor Sv. Kuzam-čvor Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila), a na Jadranskoj magistali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
 
Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na riječkoj obilaznici na mostu Riječina. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
 
Na autocesti A1 oko 200m prije čvora Zagvozd (424. +600 km) i kod odmorišta Modruš (100. km) u smjeru Dubrovnika promet teče usporeno, zbog prometnih nezgoda.
 
Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.