Hrvatski radio

Radio Zadar

NOVO: Prekinuta sjednica zadarskog Gradskog vijeća, Dukić poručio ovo više nema smisla i sazvao konferenciju

09.09.2022.

10:25

Autor: Filip Matijević

ilustracija

ilustracija

Foto: grad Zadar / /

Vijećnici SDP-a, Akcije mladih i dio nezavisnih Enija Meštrovića prvi su napustili sjednicu GV-a i to u trenutku polaganja prisege nove vijećnice HDZ-a Matilde Karamatić Brčić. Ne slažu se s njezinim ulaskom u Vijeće jer smatraju da je oštetila Grad i državu netransparetnim i nenamjenskim trošenjem novca. U tijeku je druga stanka Gradskog vijeća, sat vremena od njegova početka, još nije počeo niti Aktualni sat.

Ubrzo su zatim sjednicu napustili i gradonačelnik, pročelnici, vijećnici HDZ-a te njihovi partneri. Dogodilo se to nakon što je HDZ-ov vijećnik Karlović želio čestitati jedriličarima braći Fantela, nazvavši ih zlatnima koji su ovog puta brončani. Na tu izjavu mu je vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša rekao da nije normalan. 


Aktualni sat zatim je nastavljen samo postavljanjem pitanja vijećnika SDP-a, Akcije mladih I nezavisnih Enija Meštrovića.  Sjednica je na kraju i prekinuta, nije bilo više kvoruma, Enio Meštrović i njegovi vijećnici napustili su nezadovoljni činjenicom što gradonačelnik nije ostao odgovarati na pitanja na Aktualnom satu.  U kratkom obraćanju za govornicom Dukić poručio kako ovakva sjednica više nema smisla i ubrzo sazvao konferenciju za medije. 


Tonski isječak sa sjednice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.