Hrvatski radio

Radio Zadar

Burčul napustio HDZ zbog privatnih razloga. Erlić: Siguran sam da će i dalje surađivati s HDZ-om

29.11.2022.

12:57

Autor: Filip Matijević

Damir Burčul u Gradskom vijeću

Damir Burčul u Gradskom vijeću

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-ove koalicije u zadarskom Gradskom vijeću Damir Dado Burčul izašao je iz HDZ-a te će u ubuduće djelovati kao nezavisni vijećnik. U izjavi za Zadarski list Burčul je rekao da se s mjesta povukao iz osobnih razloga odnosno bolesti supruge, a kako će to utjecati na HDZ i njegove partnere?

Čim se pronijela vijest da je Damir Dado Burčul napustio HDZ, pa time i koaliciju u gradskom vijeću čiji je bio predsjednik kluba, počelo se govoriti ali i pisati da je to učinio jer je u ovogodišnjem rebalansu izostala pomoć Košarkaškom klubu Zadar.


Kao drugi razlog navodila se suradnja s SDP-om i Danielom Radetom na rebalansu, a njih dvojica imaju prošlost još iz vremena kada je čelni čovjek zadarskog SDP-a kritizirao Burčula jer je glasom s udaljenih Kanara prije godinu i pol dana osigurao usvajanje točke o Urbanističkom planu uređenja Vitrenjaka.


Ni KK Zadar, ni sukob s Radetom. Razlozi su privatne naravi. Burčul je u izjavi za Zadarski list rekao da se povukao zbog bolesti supruge. A odluku je za Radio Zadar komentirao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Šime Erlić: 

Stvarno razumijem njegov situaciju i postupak. On u ovom trenu ima izazovnu životnu situaciju. S druge strane, biti predsjednik kluba HDZ-a ovaj mandat je iznimno zahtjevno, nikada nije bilo teže jer ne postoji većina i za svaki korak treba jako puno napora i to uzima mnogo vremena i mnogo troši.

Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a

- Dado je u protekle dvije godine odradio golem posao i na tome smo mu zahvalni, nastavlja Erlić i dodaje: 

On je bio i još uvijek je jedan od najprepoznatljivijih gradskih vijećnika, osoba sa stavom i velikim iskustvom u području sporta. Siguran sam da će i dalje u Gradskom vijeću surađivati s HDZ-om, ali sada s nešto drugačije pozicije koja mu je ipak jednostavnija kako bi mogao uskladiti životne, poslovne i političke obveze.

Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a

Već na sljedećoj sjednici svjedočit ćemo stoga novim brojkama u sastavu Gradskoga vijeća; klub vijećnika HDZ-a, HSP-a i SU-a 10 članova, lista Enija Meštrovića 7, SDP 5 (računajući Marka Vučetića), Akcija mladih 3, Domovinski pokret jedan član te nezavisni Damir Burčul.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.