Hrvatski radio

Radio Zadar

Buškulić optužio Kapovića za reketarenje

13.01.2015.

14:27

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šime Buškulić, tajnik udruge Vir bez podjela, poduzetnik i danas je teško optužio načelnika općine Vir Kristijana Kapovića za primanje mita. Načelnik Kapović odgovara protuoptužbom da mu je mito zapravo ponuđen, ali da ga je odbio.

Nekadašnji kandidat za virskoga načelnika, Šime Buškulić teško je optužio načelnika Vira Kristijana Kapovića da mu je za neke općinske poslove još 2003. tražio mito, te da je Kapovića prijavio USKOK-u.

-   Ja sam za općinu radio poslove javne rasvjete i za svaki posao načelnik mi nije htio isplatiti dok mu je dam 10 posto provizije…ja sam se najprije protivio, a nakon toga morao sam pristajati na tekve stvari,  a kada sam vidio da se prošle godine primijenio kazneni zakon prijavio sam ga - rekao je Buškulić.

Na pitanje koje je dokaze dao USKOK-u Bušulić je rekao da ima materijalne dokaze, ali da neće govoriti da na bi opstruirao USKOK-ovu istragu.

Načelnik Vira Kristijan Kapović na ove optužbe odgovorio je riječ o politički motiviranoj tužbi, te da je Buškulić sve učinio zbog nepravomoćno izgubljenog sudskog spora s općinom Vir.

      "Ne znam što je iniciralo naknadnu pamet nakon 10 godina, vjerojatno činjenica je da je gospodin Buškulić u sporu s općinom Vir kojeg je izgubio i to u vrijednosti od 10 milijuna kuna, te da je pokrenuta ovrha zbog sudskih troškova. Vjerojatno je razočaran. On mojim dolaskom 2003. poslove više ne dobiva od 2005., pokušavao je svojim političkim angažmanima 2005. i 2009. to promijeniti, sada to pokušava i lažima…A gledajte ako je to što on tvrdi istina, USKOK će pokrenuti određene procese i ja više neću biti slobodan nego ću biti u zatvoru. Bili smo u situaciji kada je on meni nudio mito, ali ja ga nisam uzeo" – rekao je Kapović koji je na dodatno pitanje je li prijavio Buškulića za nuđenje mita, rekao da nije, ali da sada hoće.

Kako će se završiti ova virska afera i hoće do jučerašnji kumovi, najbolji prijatelji, a sadašnji politički protivnici, odgovarati i sudski, ostavit ćemo istražnim tijelima na prosudbu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.