Hrvatski radio

Radio Zadar

Butique hotel Bastion na Putu sreće

11.12.2013.

16:03

Autor: Ž. M. Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Korčulanski Lešić Dimitri Palace, istarska Villa Meneghetti i zadarski Butique hotel Bastion jedini su hrvatski članovi prestižne svjetske hotelske grupacije "Relais Chateaux" . Pod sloganom "Jedinstveni u svijetu! Svugdje u svijetu", ovo udruženje postoji već 60 godina u 64 zemlje na svim kontinentima.

Ova tri mala, ali sadržajima i gastronomskom ponudom kvalitetna hotela kreirati će hrvatski "Put sreće". Na tri različite lokacije omogućit će gostima da upoznaju bogatstvo ukupne turističke ponude naše zemlje. Prednosti koje se ostvaruju članstvom u "Relais Chateaux" brojni su - od udruženog oglašavanja i vidljivosti na internetskim platformama diljem svijeta. No, kriteriji ulaska u ovo prestižno hotelijersko društvo iznimno su strogi. Šarm, srdačnost i vrhunska gastronomija osnovni preduvjeti…

"Želimo gostu pokazati svo bogatstvo okusa mikrolokacije. Pri tom uvijek inzistiramo na malim dobavljačima, zato treba inzistirati i na usavršavanju mladih" , naglasio je chef kuhinje hotela Bastion Mario Ćerpek.

A kako će se to odraziti na destinacijski menađment i razvoj turizma zadarskoga područja - evo što kažu Josip Matassi iz zadarske Razvojne agencije i Zvonko Šupe, direktor zadarskog TZ-a:

Šupe: "Zbog ovako kvalitetnih sadržaja u Zadar ćemo privući i kvalitetne goste..."

Matassi: "Nadam se da će ovo biti poticaj i drugim turističkim djelatnicima da poboljšaju svoje turističke kapacitete. Osim toga, moramo inzistirati na umrežavanju svih dionika u turizmu."

Početkom godine otvaraju se natječaji za povlačenje novca iz strukturnih fondova namijenjenog upravo poboljšanju smještajnih turističkih kapaciteta - najavio je Matasi, tako da I drugi mali hotelijeri imaju šansu slijediti primjer Butik hotela Bastion.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.