Hrvatski radio

Radio Zadar

Čačić: Koalirao bih s Milanovićem

17.10.2015.

14:38

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Narodne Stranke - Reformista, Radimir Čačić, u Zadru je predstavio program stranke i kandidate u 9. izbornoj jedinici. Istaknuo je, kako će sigurno biti parlamentarna stranka, te nije isključio postizborno koaliranje s SDP-om.

 

Koaliciju Narodne stranke - Reformista od dva najjača politička bloka razlikuje zalaganje za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske - izjavio je predstavljajući predizborni program predsjednik stranke Radimir Čačić. Dodao je kako će, budu li u poziciji nakon izbora koalirati, tražiti depolitizaciju i mjerljivost rada javnih poduzeća, pravosuđa i javne uprave. Iako je zadovoljan činjenocom da je, kako kaže, HDZ u svoj program unio neke dijelove njegove gospodarske politike, Čačić sumnja da će to i provesti, pobijedi li HDZ-ova koalicija na izborima. Bez obzira na to, programe obiju velikih blokova smatra jednako lošima. Čačić je istaknuo da Reformistima velika predizborna koalicija nije potrebna, navodeći slučajeve mnogih manjih stranaka, koje se skrivaju iza SDP-a, odnosno HDZ-a.

Vidjet ćete da ćemo biti parlamentarna stranka. Nitko od njih ne može sam izići,jer zna ako iziđe bez SDP-ovog ili HDZ-ovog kišobrana, da ga neće biti. To je ta bitna razlika, mi smo stranka, a oni su marionete. Naš stav je da nam je koalicija, pa kasnije potencijalno ulazak u Vladu s gospodinom Milanovićem apsolutno prihvatljiv, rekao je Čačić. 

Prvi na listi u 9. izbornoj jedinici će biti Šibenčanin Petar Baranović, a druga Vesna Sabolić. Kako bi investicije narasle za 30 posto Baranović ističe potrebu sređivanja zemljišnih knjiga, reformu poljoprivredne politike, bolje korištenje obalnoga pojasa i konačno donošenje boljeg Zakona o pomorskom dobru. Vesna Sabolić tome dodaje da su potencijali Ravnih kotara uzgoj ljekovitoga bilja i marihuane u medicinske svrhe, a osim konverzije svih kredita u kune, važnim smatra osnivanje Jamstvenoga fonda za mlade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.