Hrvatski radio

Radio Zadar

Canadairi gase požar na Molatu

24.07.2019.

15:02

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: M. Karačić/MORH

Foto: M. Karačić/MORH

Foto: - / -

Dva protupožarna zrakoplova Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su poslijepodne u akciju gašenja požara na području uvale Zorljevica na otoku Molatu.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 16 požara  (10 u Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji)

Uz gašenje požara, provedeno je i 12 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile 502 leta, 93 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 2400 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara, tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B", bio je angažiran 12 puta.

 

Foto: M. Karačić/MORH

Foto: M. Karačić/MORH

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina