Hrvatski radio

Radio Zadar

CB green : Prikaz svjetlosne instalacije u paku V. Nazora

30.05.2016.

07:51

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz završetak rekonstrukcije javne rasvjete u perivojima kraljice Jelene Madijevke i Vladimira Nazora, danas kod ribnjaka u parku Vladimira Nazora događaj "Zeleno svjetlo za zeleni park". Pogledajte svjetlosnu instalaciju Jakova Perice„Umjetnost od konca - svjetlosne dekoracije". Početak u 18 sati.

U povodu završetka rekonstrukcije javne rasvjete u perivojima kraljice Jelene Madijevke i Vladimira Nazora, u ponedjeljak 30. svibnja 2016. godine u Perivoju Vladimira Nazora (kod ribnjaka) održat će se javno događanje pod nazivom  “Zeleno svjetlo za zeleni park”.

Događanje je dio projekta CB-GREEN: Cross-Border – Green, Renewable & Energy Efficiency Network u sklopu kojeg je izvršena i rekonstrukcija javne rasvjete u navedenim perivojima. Postavljena su LED rasvjetna tijela ukupne vrijednosti 865.851,00 kuna.

Raspored događanja:

18:30 - 20:30 -  Savjetovanje građana/ki o korištenju obnovljivih izvora energije, energetskoj učinkovitosti i načinima uštedeenergije u kućanstvima te mogućnostima sufinanciranja  povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima - EE tim GradaZadra (Tim energetske učinkovitosti Grada Zadra)

19:30 - Predavanje za studente Kulture i turizma Sveučilišta u Zadru „Uloga Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Natura Jadera u upravljanju Perivojem Vladimira Nazora i drugim zaštićenim dijelovima prirode“ – mr.sc. Morana Bačić, stručna voditeljica u JU Natura Jadera

19:30 - Polaznici Škole trčanja Zadar – ekološka poruka usmjerena osvještavanju javnosti o potrebi smanjenja emisija stakleničkih plinova (fotografiranje)

18:00 - 21:00 Svjetlosne instalacije „Umjetnost od konca - svjetlosne dekoracije“ – autor Jakov Perica, udruga „Konac“

 

Projekt CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje je odabran za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. - 2013., a provodi se od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2017. godine. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 499.066,54 eura, a provodi se u suradnji 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Vodeći partner sa strane RH je Grad Zadar, a sa strane BiH je Općina Neum.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti na području Republike Hrvatske vrijedan je 245.961,94 eura.

Cilj projekta „CB-GREEN“ je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskom kantonu kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.