Hrvatski radio

Radio Zadar

Čeka nas turistička sezona puna nepoznanica

04.03.2020.

14:14

Autor: Filip Buzov

Filip Brala/PIXSELL( ilustracija)

Filip Brala/PIXSELL( ilustracija)

Foto: - / -

Negativan utjecaj koronavirusa na zadarski turizam već se osjeti. Kako doznajemo, pojedine grupe turista otkazuju svoj dolazak u našu županiju, no kada govorimo o sezoni još je prerano davati dugoročnu prognozu.

Negativan utjecaj koronavirusa na zadarski turizam već se osjeti, no još je prerano davati dugoročnu prognozu - kazala je za naš program Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije: Primjećuje se lagani otkaz, to nisu velike grupe, ni brojke, kako sam rekla Hrvatska generalno kao i naš turizam u županiji je sezonalnog karaktera, no ipak žaloste vijesti o otkazivanju dolazaka, taj eventualni pad predsezone koja nam je tek počela rasti , sigurno kad se već svi sada spremaju za ovo proljetno otvaranje ova situacija ne zvuči dobro.

Čeka nas sezona puna nepoznanica - mišljenja je Vinko Bakija, predsjednik zadarske Udruge turističkih vodiča „Donat": Mogući su tu i veliki obrati u zadnjim trenucima, naime ako u sljedeća dva mjeseca, ili mjesec dođe do smanjenja epidemije onda ćemo imati jednu cijelu sezonu 2020 koju bi mogli nazvati "Last minute sezona" , dakle može nam se dogoditi da imamo čak i više gostiju nego što smo očekivali, no isto tako treba reći ako Italija slijedećih par mjeseci i dalje bude europsko žarište ovoga virusa, e onda ćemo imati lošiju sezonu nego što smo očekivali i na koju smo se pripremali. 

Moramo pokazati da nudimo kvalitetu, ali i sigurnost - na tome treba graditi i brend našeg turizma za ovu godinu - poručio je Vinko Bakija, predsjednik zadarske Udruge turističkih vodiča „Donat".

 

 

 

Mihaela Kadija , direktorica TZ Zadarske županije

Vinko Bakija, predsjednik zadarske Udruge turističkih vodiča „Donat"

Nel Pavletic/PIXSELL

Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.