Hrvatski radio

Radio Zadar

Čeka nas zahtjevna protupožarna sezona

24.04.2020.

14:24

Autor: Božidar Kolega

Čeka nas zahtjevna protupožarna sezona

Čeka nas zahtjevna protupožarna sezona

Foto: - / -

Sustav domovinske sigurnosti spreman je za ovogodišnju protupožarnu sezonu, izjavio je ministar obrane Damir Krstičević nakon sastanka s predstavnicima vojske i vatrogasnim zapovjednicima održanom u vojnoj bazi u Zemuniku.

I ove godine sa svim će se snagama upravljati iz Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama koje je i prošlih sezona odradilo dobar posao, rekao je ministar Damir Krstičević, te dodao kako nas čeka zahtjevna protupožarna sezona.

 

ministar Damir Krstičević

 

Zahvalio se pilotima hrvatskog ratnog zrakoplovstva i vatrogascima na uspješno odrađenom poslu u dosadašnjem dijelu  godine. A posla je već bilo i to ne samo zbog požara  - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković:

 

glavni vatrogasni zapovjednik Slaven Tucaković

A zbog pandemije i piloti kanadera podijelili su se u dva tima. Ipak, kaže njihov zapovjednik pukovnik  Tomislav Vacenovski, u kabini kanadera nije se moguće držati propisanog razmaka:

 

pukovnik Tomislav Vacenovski

Uz zračne snage u protupožarnoj sezoni sudjelovat će i kopnene i pomorske snage Hrvatske vojske, a koristit će se i besposadni zrakoplovni sustav Orbiter 3 koji je prošle godine imao značajnu ulogu u ranom otkrivanju požara, a time i u brzom gašenju.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.