Hrvatski radio

Radio Zadar

Čekaju li nas lokalni izbori u prosincu?

09.05.2022.

13:27

Autor: Božidar Kolega

Akcija mladih

Akcija mladih

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Gradski vijećnici Akcije mladih predstavili su danas svoj prijedlog izmjena i dopuna odluke o socijalnoj skrbi Grada Zadra.

U prijedlog su uvrstili sve svoje, ali i amandmane SDP-a i nezavisnog Enia Meštrovića iz socijalne domene, a koje je gradonačelnik Zadra Branko Dukić odbacio.  Podsjetimo, gradonačelnik Dukić opozicijske amandmane je ukinuo kako bi osigurao potrebna sredstva za normalno funkcioniranje gradskih ustanova, ali i jer provedba nekih od njih nije bila zakonski utemeljena, obrazložio je Dukić. Ovo je, objasnila je njihov potez Marjana Botić

Marjana Botić

U njihovom prijedlogu obuhvaćeni su i amandmani SDP-a i nezavisnog Enia Meštrovića. Iako s njima o ovome nismo razgovarali , ako su njima građani u interesu kako tvrde, ne bi trebalo biti problema oko izglasavanja ove odluke, rekao je Ante Rubeša. Na pitanje može li ovakav način političkog djelovanja dovesti do izbora i jesu li spremni na to, Rubeša je odgovorio

Ante Rubeša

Njihov prijedlog izmjena i dopuna odluke o socijalnoj skrbi Grada Zadra idućih mjesec dana nalazi se na javnom savjetovanju pa je Ante Rubeša pozvao sve zainteresirane da se jave sa svojim prijedlozima i primjedbama kako bi se u konačnici poboljšale usluge socijalne skrbi koje imaju Zadrani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.