Hrvatski radio

Radio Zadar

Čekanja duža za još mjesec dana

06.11.2013.

11:09

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 50 dana, koliko traje štrajk liječnika, liste čekanja u zadarskoj Općoj bolnici veće su za 25 posto, odnosno vrijeme čekanja produženo je za još mjesec dana - izjavio je dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske bolnice.

Operacije koje nisu bile hitne u protekla skoro dva mjeseca, koliko traje štrajk liječnika, po njegovu završetku trebale bi se riješiti do kraja godine, kaže  dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice zadarske bolnice. Osim mamografije na koju se čeka 6 - 8 mjeseci o ostalim najtraženijim pregledima dr. Karlo kaže:

        " Magnetska rezonanca čeka se 8 mjeseci, CT 3 do 4 mjeseca, UZV dojke 3 mjeseca, dopler krvnih žila 4 - 5 mjeseci. To je u nekakvom hrvatskom prosjeku, a u nekim stvarima smo i bolji od  prosjeka. Ali nije  samo štrajk uzrok čekanja,  tu su i građevinski radovi novog hitnog prijema u prizemlju Interne. Morali smo na 10 dana isključiti MR zbog toga i još dva  dana neće raditi. "

Zamjenik sanacijske upraviteljice vjeruje  da će  štrajk uskoro biti završen i morat će se rješavati zaostali pregledi:

        " Nama će to predstavljati problem i s dodatnim  radom pokušat ćemo smanjiti tu listu. Ako to ne bude moguće, na žalost može se dogoditi da nam ostane nešto duža lista koja će se prebaciti u  prosinac ili u siječanj 2014. "

I bez štrajka bolnici će i dalje ostati problem velikog priljeva pacijenata i brojni zahtjevi za dijagnostikom,  ali u upravi bolnice vjeruju da će u idućoj godini otvaranje nove Poliklinke, uvođenje novog UZV-a, CT-a liste čekanja prepoloviti i da će situacija biti puno bolja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.