Hrvatski radio

Radio Zadar

Centar Mocire : grad će osigurati 19 posto sredstava

03.03.2017.

16:39

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Božidar Kalmeta potpisao je danas Sporazum o financiranju nastavka izgradnje Centra Mocire koji predviđa da grad osigura 19 posto sredstava za završetak građevine, Ministarstvo znanosti 31 posto te Ministarstvo demografije 50 posto sredstava.

Nakon jučerašnjeg obilaska pomoćnika ministra znanosti i obrazovanja Stipe Mamića i glavnog tajnika Ministarstva Gorana Kolarića Centra za djecu s posebnim potrebama Mocire te utvrđenja sadržaja Sporazuma, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta potpisao je danas, u Maloj vijećnici Grada Zadra, Sporazum o financiranju nastavka izgradnje Centra Mocire, objavljeno je na stranicama grada. Dodaje se: 

Sporazum će potom potpisati čelnici ministarstva koja sudjeluju u sufinanciranju radova na Centru Mocire, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić i ministar znanosti i obrazovanja, Pavo Barišić, nakon čega će Grad Zadar naručiti izradu cjelovitog troškovnika svih potrebnih radova za završetak građevine i objaviti javni natječaj za izbor izvoditelja radova.

Podsjetimo, Sporazumom je definiran odnos sufinanciranja koji će ostati kao i do sada , Grad Zadar 19%, Ministarstvo znanosti i obrazovanja 31% i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 50%. Po okončanju radova istim Sporazumom predviđeno je da će Grad Zadar financirati opremanje vrtića, Ministarstvo znanosti opremit će školu, a treći dio koji se odnosi na socijalnu skrb, gdje će biti ustrojen Centar za pružanje usluga u zajednici, opremit će Ministarstvo za demografiju dok će zajedničke dijelove Centra opremiti sva tri investitora zajedno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.