Hrvatski radio

Radio Zadar

Centar za kreativne industrije uskoro otvara svoja vrata

26.10.2020.

09:15

Autor: Božidar Kolega

Centar za kreativne industrije uskoro otvara svoja vrata

Centar za kreativne industrije uskoro otvara svoja vrata

Foto: - / -

Izgradnja 24 milijuna kuna vrijednog Centra za kreativne industrije koji je niknuo na Relji u završnoj je fazi. Građevinski radovi bit će gotovi do kraja mjeseca, a onda se kreće u opremanje Centra .

Dom za zadarske kreativce uskoro bi trebao otvoriti svoja vrata­ kaže Katarina Colić ravnateljica INOVAcije - ustanove pod čijim se okriljem ovaj projekt i realizira. 

 

Katarina Colić 1

 

Projekt Centar za kreativne industrije pokrenut je iz razloga što je sektor kreativne industrije prepoznat kao sektor koji ima znatan potencijal za razvoj u Zadarskoj županiji. Namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima u sektoru kreativnih industrija, poduzetnicima koji s njima surađuju, mladima u procesu obrazovanja i nezaposlenima koji aktivno traže posao. Što u Centru mogu dobiti: 

 

Katarina Colić 2

 

Do kraja godine objavit će se javni poziv na koji će se moći javiti svi zainteresirani za najam prostora i opreme u centru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.